Centre comerciale

   Centrele comerciale reprezinta acele locatii de mari dimensiuni, in care spatiile de parcare ocupa un loc semnificativ si au un rol foarte important. O parcare poate determina alegerea respectivului centru comercial de catre client. Daca un shopping center este intens vizitat de clienti, parcarea trebuie sa fie pe masura marimii magazinului.

   Printre cele mai vizitate centre comerciale se numara mall-urile. Spatiile de parcare din aceste zone comerciale sunt intinse si trebuie echipate cu sisteme plata parcare, care sa fluidizeze un trafic intens. In ultimii ani au fost contruite din ce in ce mai multe mall-uri.

   Alta categorie de centre comerciale sunt hypermarket-urile, spatii mai mici ca suprafata decat mall-urile, dar care trebuie de asemenea dotate cu parcari mari. Complexurile comerciale sunt centre de dimensiuni medii sau mari, vizitate periodic de mii de clienti. Acestia trebuie sa beneficieze de un sistem de parcare eficient si rapid, care sa nu permita formarea de cozi. Cea mai buna modalitatea de a degaja circulatia este plata prin jetoane, tichete sau carduri.

   Majoritatea centrelor comerciale atrag zilnic peste 300.000 de vizitatori, motiv pentru care fiecare dintre acestea construiesc mii de locuri de parcare.